;

Goud voor Oud privé 7 april 2020 – Oude TV programma’s

Thema – oude TV programma’s

aangeboden door
Rob Nieuwveld en René van de Kamp
Stichting Sonrisa Rijnmond

Van welk TV programma kent u vooral Willem Duys?

Hier Willem Duys met Mies Bouwman.

Een heel bekend TV programma met Mies Bouwman: In de Hoofdrol

En deze uitzending herrineren zich nog velen – Open het Dorp

Fred Oster als Quizmaster, hier met de beroemde marmotten race.

Klaas Willem Ruis trad in 1967 in dienst van de KLM. Tijdens zijn opleiding ontmoette hij stewardess Ineke Mulder, met wie hij een relatie kreeg. Op 14 augustus 1970 trouwden zij. Ze kregen twee dochters en een zoon. Op locaties maakte hij met een bandrecorder reportages. Door zich voor te doen als verslaggever van de Nederlandse radio slaagde Ruis erin beroemde sterren als Liza Minnelli en Danny Kaye te interviewen. Enkele van zijn reportages werden later door de KRO en de VARA uitgezonden.

Een mooi duo hier, Pipo de Clown en Bromsnor. Lou Geels was vanaf 1960 tot 1975 toen de serie eindigde Bromsnor. Menig wijkagent kreeg ongemerkt of niet ook die bijnaam.

Voordat Lassie een TV serie werd in 1957 waren er al 7 speelfilms over de Schotste herdershond gemaakt.

Van Peyton Place werden 514 afleveringen gemaakt in de periode van september 1964 tot juni 1969. Mia Farrow en Ryan O’Neil speelden de rollen van Allison MacKenzie en Rodney Harrington. En natuurlijk was er Dokter Rossi. In Nederland werden twee afleveringen aan elkaar gekoppeld tot een uitzending van 50 minuten.

Een andere TV serie die heel Nederland voor de TV hield was Dallas. Met de duistere JR en de lieve Bobby, Jock en Miss Ellie en Sue Ellen en Pamela.


Dr. Kildare was een TV serie die werd uitgezonden van 1961 tot 1966 (191 afleveringen). De serie gaat over de dramatische relatie tussen een jonge chirurg-stagiair, Dr. James Kildare, gespeeld door Richard Chamberlain, zijn superieur, en hun patiënten in een fictief ziekenhuis, Blair General Hospital.

Voor de jeugd was er Flipper waardoor iedereen ineens iets bijzonders had met dolfijnen.

“Zij zijn groot en ik is klein” de bekende uitspraak van …

Ja zuster, nee zuster bedacht door Annie M.G. Schmidt met muziek van Harry Bannink en met Hetty Blok en Leen Jongewaard.

De geheim agenten John Steed en Emma Peel uit De Wrekers

We hopen dat u genoten heeft.