;

Goud voor Oud Privé – Diergaarde Blijdorp

Aangeboden door
Rob Nieuwveld en René van de Kamp
Stichting Sonrisa Rijnmond

Wanneer bent u voor het laatst in Diergaarde Blijdorp geweest? We nemen u graag mee naar die dierentuin en kijken vooral naar foto’s van zoals het nu is. Er is veel veranderd. U leest misschien ook de berichten over de gevolgen van de coronatijd voor het voortbestaan van Diergaarde Blijdorp. We kunnen ons geen Rotterdam voorstellen zonder dit park.

Dit is het buitengebied van onder andere de giraffen. Veel ruimte voor deze schitterende dieren.

Het gebied van de giraffen is nu zo gemaakt dat je als bezoeker er op hoogte langs kunt wandelen. Daardoor is het voor kinderen heel leuk om ze van dichtbij te zien.

Bokito is van een slungelige puber gorilla uitgegroeid tot een gespierde en evenwichtige zilverrug. Hij is een echte familieman die het leuk vindt om met de kleintjes te spelen. Ook zorgt hij dat er rust en harmonie in de groep heerst. Bokito leidt een harem van drie vrouwtjes, vijf jongen en adoptiezoon Nasibu.

Door de nieuwe gebouwen kun je nu ook heel dicht komen bij veel dieren zoals hier:

Vissen van klein  naar groot zijn ook op een moderne manier te bekijken.

U heeft ijsberen waarschijnlijk alleen van afstand gezien. Dat kan ook anders waardoor je heel dicht bij ze bent.

Het Amazonica is er al weer veel sinds 2013. Het mooiste en grootste vlinderparadijs van Europa is een opvallend koepelvormige gebouw waar het tropisch warm is. Er fladderen hier duizenden kleurige Zuid-Amerikaanse vlinders rond. Langs rivieroevers met tropische beplanting en heerlijk geurende bloemen waan je je in het Amazone-gebied. Een ware belevenis!

Je ontmoet er ook de indrukwekkende anaconda’s en bizarre matamata’s. Langs de oevers ‘zweven’ de sierlijke zoetwaterroggen en arrau-schildpadden in het ondiepe water.

Wanneer je er loopt zie je overal vlinders met de mooiste ontwerpen. Een genot om naar te kijken.

Ook voor enorm mooie planten en bloemen is het een paradijs van kleuren en geuren.

Met enige regelmaat hebben we olifanten gezinsuitbreiding. Dan schuift de familie nog meer naar elkaar toe, het zijn familiedieren waar de tantes een grote rol hebben.

Aziatische olifant met jong
Tonya

Dieren doen altijd iets met mensen. Wat was uw favoriet als u in een dierentuin was?

De pinguïns zijn er ook, allerlei soorten en met prachtige kleuren. Dit zijn konings- en ezelspinguins. Kunt u die soorten uit elkaar houden?

De zwarte neushoorn Naima is weer moeder geworden, hier huppelt ze met haar jong Mara.

Tot zover deze aflevering over Blijdorp. We hopen dat u het leuk vond.
Tot de volgende.