;

Goud voor Oud privé – filmpjes van Rotterdam en Capelle

Aangeboden door
Rob Nieuwveld en René van de Kamp
Stichting Sonrisa Rijnmond

Het bekijken van filmpjes is een mooie afleiding van de vele foto’s.

Kijk hier naar een filmpje dat het ontstaan van Rotterdam en omgeving vertelt. In de afgelopen eeuwen heeft Rotterdam grote veranderingen ondergaan. De stad is door ondernemingszin en voorspoed gegroeid, maar ook getekend door tegenslag en regelrechte rampen. De groei van de stad van enkele huizen langs een steiger tot metropool en wereldhaven is hier stap voor stap van bovenaf te volgen.
Linksonder staat steeds een jaartal en het aantal mensen dat er op dat moment in Rotterdam woont. Onderop staat tekst dat het verhaal vertelt.

Welk deel van Nederland ligt beneden de zeespiegel? U weet dat we in Capelle vlak bij het laagste punt liggen. Dit filmpje vertelt over die lage delen van ons land.

Capelle aan den IJssel in een promotiefilmpje.

Nog iets over de oude steenplaatsen van Capelle. U kent misschien Paul Weijling, amateur historicus in Capelle.

Met de huidige techniek is het mogelijk om oude zwart-wit beelden om te toveren tot een kleurenfilm. Daardoor kunnen we u oude beelden laten zien van Rotterdam rond 1920. Geniet !

We doen er nog een die start met een liedje van Wim Zonneveld.

De volgende is van de opening van de metro in Capelle. Bent u daar bij geweest? Het was in 1994.

U weet misschien niet hoe het verkeer rond Capelle zich ontwikkelt. Daarom nemen we u mee in iets dat momenteel gebouwd wordt. Rijkswaterstaat legt een nieuwe snelweg aan tussen de A13 bij Rotterdam Airport en de A16/A20 bij het Terbregseplein. Een deel gaat door het Lage Bergse Bos.
Kijk hier in mooie duidelijke beelden hoe het met die nieuwe weg gaat.

Tot zover deze serie. We hopen dat u het leuk vond.