;

Capelse Culturen Ontmoeten Elkaar

Capelse Culturen Ontmoeten Elkaar is een project dat erop is gericht om Capellenaren, en met name ouderen, ‘de andere kant’ van een bepaald land of gebied te laten zien. Dit doen wij door op de laatste zaterdag van de maand een bijeenkomst te organiseren die bestaat uit:

A. De thema presentatie –
Elke maand staat een bepaald land of gebied centraal als thema. De presentatie bestaat uit het verhaal over het land/gebied, verteld door de Syriër, Antilliaan, Somaliër, Afghaan etc. m/v die er gewoond heeft en nu in Capelle woont. Visualisatie via foto en/of film.
B. Eten/drinken uit het betreffende land/gebied, bereid in de keuken van Wijkrestaurant Schenkel door waar mogelijk, mensen uit het betreffende land.
C. Muziek en/of dans uit het betreffende land.

Tijdens deze ontmoetingen maakt men kennis met verschillende, vaak nieuwe, culturen en wordt de saamhorigheid onder andere in de wijk vergroot. Zo wordt ook de eventuele afstand tussen de “Nederlandse Capellenaren” en bijvoorbeeld de “Somalische Capellenaren” verkleind.

Capelse Culturen Ontmoeten Elkaar is van 16-19.30 uur in Wijkrestaurant Schenkel, Bongerd 14, waarin Stichting Sonrisa Rijnmond samenwerkt met Pameijer en het Wijkrestaurant Schenkel.