;

Bestuur

Het bestuur van Stichting Sonrisa Rijnmond bestaat uit de volgende personen:

de heer Daan (D.A.) Jansen – voorzitter
mevrouw Tineke (C.H.) Straver – secretaris
mevrouw Adriana (A.) Zoon – penningmeester

De leden van het bestuur ontvangen voor de door hen te verrichten inspanningen geen andere vergoeding dan een vacatiegeld van € 75 per bestuursvergadering.

Even voorstellen

     Daan Jansen, voorzitter

Ik ben Daan Jansen, getrouwd, twee kinderen en twee kleindochters.

Mijn carrière speelde zich af in de verzekerings-/bank wereld. Ik hield mij bezig met de sales organisatie, het opleiden en coachen  van collega’s en het geven van produktpresentaties voor zakenpartners. Daarnaast organiseerde ik evenementen o.a. op sport en kunst gebied. De afgelopen jaren was ik werkzaam als key account manager. Door de vele facetten hiervan raak je ook betrokken in het sociaal/maatschappelijke traject in de maatschappij. Dit begon als voorzitter van een medezeggenschapsraad op de basisschool van mijn kinderen. Het mede besturen van Sonrisa is een enerverende rol in een bijzondere wereld waarin nog veel te veranderen is.
In mijn vrije tijd ben ik vaak oppas opa, hou van reizen, theater en maak graag wandelingen met de hond.

   Adriana Zoon, penningmeester

Tot 2018 ben ik werkzaam geweest in het bankwezen. De laatste 20 jaar als accountmanager met als specialiteit de financiering van binnenvaartschepen en branche gerelateerde bedrijven.
In 2001 ben ik in mijn vrije tijd begonnen met het maken van mozaïeken. Toen in 2018 mijn baan ophield te bestaan, zijn we verhuisd naar het mooie Berkenwoude en heb ik van mijn hobby mijn beroep gemaakt. Ik beschik over een mozaïekstudio waar ik workshops geef en mijn eigen mozaïekkunst maak.
Zowel in mijn vorige baan als in mijn huidige vind ik het leuk om mensen bij elkaar en met elkaar in contact te brengen. Inmiddels heb ik via de Stichting Sonrisa Rijnmond ook een aantal mozaïek workshops mogen geven voor mensen in de leeftijd van ca 60 tot ruim 90 jaar en met zeer verschillende (als dan niet creatieve) achtergronden. Dit zijn steeds leuke, leerzame en vooral gezellige middagen.
Daarnaast werk ik als vrijwilliger bij de Kunstuitleen in Capelle aan den IJssel en sinds 2023 met veel plezier ook als penningmeester van de Stichting Sonrisa Rijnmond.