;

Bestuur

Het bestuur van Stichting Sonrisa Rijnmond bestaat uit de volgende personen:

de heer Daan (D.A.) Jansen – voorzitter
de heer Allard (A.C.N.) van Schoneveld – penningmeester
Voor de functie secretaris is per 1 februari 2020 een vacature die wij op korte termijn verwachten opnieuw in te vullen.

De leden van het bestuur ontvangen voor de door hen te verrichten inspanningen geen andere vergoeding dan een vacatiegeld van € 75 per bestuursvergadering.

Even voorstellen

 Daan Jansen, voorzitter

Ik ben Daan Jansen, getrouwd, twee kinderen en twee kleindochters.

Mijn carrière speelde zich af in de verzekerings/bank wereld. Ik hield mij bezig met de sales organisatie, het opleiden en coachen  van collega’s en het geven van produktpresentaties voor zakenpartners. Daarnaast organiseerde ik evenementen o.a. op sport en kunst gebied. De afgelopen jaren was ik werkzaam als key account manager. Door de vele facetten hiervan raak je ook betrokken in het sociaal/maatschappelijke traject in de maatschappij. Dit begon als voorzitter van een medezeggenschapsraad op de basisschool van mijn kinderen. Het mede besturen van Sonrisa Rijnmond is een enerverende rol in een bijzondere wereld waarin nog veel te veranderen is.
In mijn vrije tijd ben ik vaak oppas opa, hou van reizen,theater en maak graag wandelingen met de hond.

Allard van Schoneveld, penningmeester

Als je nog in je ‘werkzame’ jaren zit is het gemakkelijk om het heel druk te hebben. Zeker als ondernemer. Voeg daar nog twee jonge kinderen aan toe en dan is het zoeken naar vrije tijd. Heb je die gevonden dan wil je natuurlijk sporten. En zo heb je echt te weinig tijd in een dag is mijn ervaring. Maar toch: wat voeg je verder toe aan de samenleving? Want er zijn enorm veel zaken die aandacht behoeven. Er zijn enorm veel mensen die aandacht behoeven. En steun van vrijwilligers. Dus heb ik veel respect voor de mensen achter Sonrisa Rijnmond. Die enorm veel tijd en aandacht stoppen in de stichting om mensen te helpen aan een glimlach. En de kwaliteit van hun leven te verhogen. Dus toen de vraag kwam of ik tot het bestuur wilde toetreden om mee te denken over de organisatie en om de financiën op orde te houden hoefde ik daar niet lang over na te denken. Met mijn kennis en kunde kan ik dit vrij gemakkelijk realiseren. En kan ik wat toevoegen aan Sonrisa Rijnmond. Met als uiteindelijke doel een stichting verder te helpen die het belangrijkste doet wat er is in de samenleving: andere mensen helpen.