;

Capelse Culturen Ontmoeten Elkaar over Marokko groot succes

Op zaterdag 30 juni vond de tweede “Capelse Culturen Ontmoeten Elkaar” plaats, waarbij het ging om het land Marokko. Ruim 60 bezoekers, waaronder een flink aantal Capelse Marokkanen, genoten van verhalen over, eten uit en muziek van Marokko in Wijkrestaurant Schenkel.

Ondanks allerlei andere activiteiten in de wijk op deze middag en gezien het warme weer was de opkomst mooi. In het wijkrestaurant was het redelijk koel.

Deze zaterdagmiddag begon met een verhaal door Samira aan de hand van foto’s en filmpjes van haar geboorteland Marokko. Er was veel interactie met het publiek. Samira vertelde over de geschiedenis van Marokko, de gebruiken en de cultuur. Vooral de omvang van het land en de gebruiken, zoals die van de moslims, leidden tot interessante gesprekken.

Het heerlijke eten was door verschillende dames bereid en vond zijn weg naar alle druk bezette tafels in Wijkrestaurant Schenkel. Daarna nog heerlijke thee en koekjes alles onder begeleiding van Marokkaanse muziek zorgde voor een gezellig samenzijn. Iedere bezoeker werd verrast met een aardigheidje in Marokkaanse sfeer.

Capelse Culturen Ontmoeten Elkaar is een initiatief van Stichting Sonrisa Rijnmond en Pameijer. Het doel is dat Capellenaren met in dit geval Marokko als geboorteland andere Capellenaren ontmoeten en verhalen delen over het land, zodat de sociale cohesie in Capelle verbetert.