;

Capelse Culturen over Syrië in Wijkrestaurant Schenkel groot succces

De derde uitvoering van Capelse Culturen Ontmoeten Elkaar over Syrië, zaterdag 21 juli 2018, is een groot succes geworden. Met ruim 70 mensen in Wijkrestaurant Schenkel in Capelle aan den IJssel zat het vol en was er geen plek meer vrij. Volgens de medewerkers van het restaurant was het er niet eerder zo druk geweest

De middag begon met een presentatie door Marwa over Syria. Foto’s en filmpjes wisselden elkaar af en Marwa vertelde over de geschiedenis van het land. Zo werd verteld dat het eerste alfabet in Syrië is gevonden en kwam de stad Palmyra in beeld, de stad van duizend zuilen. Ook kwam het ontstaan van de huidige oorlog ter sprake en dat was niet alleen voor de Syriërs zeer emotioneel om te zien.

Capelse Culturen Ontmoeten Elkaar 21 juli 2018

Capelse Culturen Ontmoeten Elkaar 21 juli

Van begin tot eind trad een Syrische traditionele groep op, zowel binnen als buiten,  met muziek en dans.

Capelse Culturen Ontmoeten Elkaar - Syrië

Als altijd bij Capelse Culturen Ontmoeten Elkaar is er eten, bereid door – in dit geval – Syrische dames in de keuken van het Wijkrestaurant Schenkel.

Mooi om te zien hoe alle verschillende culturen zich deze middag mengden om het leven te vieren. Er werd samen gedanst, geklapt en gezongen.

Capelse Culturen Ontmoeten Elkaar is een initiatief in Capelle aan den IJssel van Stichting Sonrisa Rijnmond, Pameijer en Wijkrestaurant Schenkel.