;

Eerste Goud voor Oud in de Beemsterhoek heel gezellig

Op vrijdag 2 december was er voor het eerst een Goud voor Oud middag in Recreatiecentrum De Serre in de Beemsterhoek in Capelle aan den IJssel.

Zoals Goud voor Oud altijd begint met een presentatie over een bepaald onderwerp, hadden we als gastspreker Ruud Sterk van de Stichting Natuurvrienden Capelle aan den IJssel en omstreken. Ruud kan boeiend en tot in de kleinste details vertellen over de flora en fauna in en rond het Capelse Schollebos aan de hand van foto’s.

De ongeveer 48 gasten luisterden aandachtig en stelden vragen. Het is altijd leerzaam een dergelijke lezing.

Na een korte pauze volgde het muziekoptreden van zanger John van Krimpen.
Bij deze Goud voor Oud middag waren naast bewoners van flatgebouw De Beemsterhoek ook Capellenaren uit andere delen van Capelle aan den IJssel aanwezig. Daardoor ontstaan nog meer ontmoetingen en verbindingen tussen bewoners in de stad.

Bij Goud voor Oud wordt veel gedanst. Het geeft een gevoel van vrijheid en ontspanning en zelfs op een dansvloer worden nieuwe sociale contacten gelegd. Hoe vaak komt het voor dat deze mensen op een vrijdagmiddag lekker staan te dansen met elkaar.

Een impressie van dat dansen op het volgende filmpje:

Een polonaise is voor veel mensen ook een gevoel van plezier, ontspanning, samen zijn en lol beleven.

Als afsluiting van deze gezellige middag in De Serre werd gezamenlijk het laatste lied gezongen. You Never Walk Alone is toepasselijk.
Deze middag werd mogelijk gemaakt via Maak Capelle.