;

Kerst Mozaïek workshop plus Mozaïek workshop in 3 delen

Op 6 december 2023 organiseerde onze stichting dankzij financiële steun van WOP Schollevaar via Maak Capelle, de workshop “Kerst Mozaïek” in het Huis van de Wijk Schollevaar. De workshop werd gegeven door mozaïek kunstenares Adriana Zoon.

De 10 deelnemers konden kiezen tussen een kerstklok, kerstsok, kerstster of kerstbal.

De dames hebben in 2 uur tijd ieder 2 á 3 mooie, feestelijke ornamenten gemaakt. Ondertussen werd er gezellig gebabbeld en zijn er opnieuw nieuwe contacten gelegd en oude vriendschapsbanden aangehaald.

Zo hebben we via kunst weer verbindingen gelegd tussen de deelnemers terwijl zij iets moois gemaakt hebben dat ze mee naar huis konden nemen, op tijd voor de kerstdagen.

De kring van mensen in Schollevaar die geïnteresseerd raken in het maken van een mozaïek blijft groeien. Daarom organiseerden wij dankzij financiële steun van WOP Schollevaar via Maak Capelle, opnieuw een mozaïek workshop in 3 delen in het Huis van de Wijk Schollevaar onder begeleiding van kunstenares Adriana Zoon. Deze keer moesten we zelfs een aantal mensen teleurstellen, omdat de workshop in zeer korte tijd vol zat.

De workshop vond plaats op 13 en 20 februari en 5 maart 2024

In de eerste twee lessen was men druk bezig met uitzoeken van het onderwerp, de kleuren, het knippen en plakken van het glas. De laatste les werd besteed aan het voegen van het mozaïek.

Het werd uiteindelijk een kleurrijk geheel van diverse vlinders, een landschap met boom, een vogelhuisje en zelfs een Frida Kahlo.

Tussendoor werd gezellig gekletst en veel gelachen!