;

Onze activiteiten tijdens de Week tegen Eenzaamheid 2021

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid 2021, van 30 september tot en met 7 oktober, organiseren wij de volgende activiteiten waarmee we overigens een dag eerder beginnen. Via sociaal-culturele activiteiten geven we met name senioren de gelegenheid om elkaar te ontmoeten, zich (nog meer) onderdeel te laten voelen bij de samenleving en nieuwe contacten op te doen ter versterking van hun netwerk:

Voor alle activiteiten geldt: Inschrijven vooraf noodzakelijk vanwege de gestelde coronaregels. Dat inschrijven kan via Rob Nieuwveld op 06-48347600 telefonisch, sms of Whatsapp of via e-mail aan
rob@sonrisa-rijnmond.nl

Woensdag 29 september en woensdag 6 oktober 10.00 – 12.00 uur
Ontmoeting, gesprekken en klaverjassen in Schollevaar

Stichting Sonrisa Rijnmond organiseert in samenwerking met Sensibel Centrum voor Healing & Bewustzijn, De Zonnebloem Capelle Schollevaar/Schenkel en Welzijn Capelle een ochtend voor ontmoeting, kennismaking, gesprekken voeren en klaverjassen.

Locatie: Johan Jongkindrade 285c, Capelle-Schollevaar.

Aantal deelnemers: maximaal 20 deelnemers per ochtend.

Vrijdag 1 oktober en Dinsdag 5 oktober 10.00 -12.00 uur
Schilderles bij kunstenaar/kunstschilder Kees de Jong in Schollevaar.

Stichting Sonrisa Rijnmond organiseert in samenwerking met kunstenaar/kunstschilder Kees de Jong op twee ochtenden, een schilderles voor maximaal 8 deelnemers per ochtend. Na de les gaan die deelnemers met een schilderijtje weg. Een heel nuttige manier van bij elkaar zijn en iets nieuws maken vanuit niets anders dan jouw gedachten.
Het atelier is op corona maatregelen aangepast, zoals voldoende ruimte tussen deelnemers tijdens de les.

Locatie: Atelier Buurthuis Het Klavier, Gong 4, Capelle-Schollevaar.

Vrijdag 1 oktober van 14.00 tot 15.30 uur
Lezing spreekwoorden en gezegden in Oostgaarde

Stichting Sonrisa Rijnmond in samenwerking met Wim de Bruin, voormalig docent Nederlands, een lezing over spreekwoorden en gezegden.

De Pareltjes van Onze Taal.

Wim kan op deskundige en humoristische wijze vertellen over de geschiedenis van spreekwoorden en gezegden. Daarbij zoekt hij samen met het publiek naar de juiste betekenis ervan. Het is een interactieve lezing waar het publiek van zal genieten.

Locatie: Huis van de Wijk Oostgaarde, De Linie 5.

Aantal deelnemers: maximaal 35 deelnemers.