;

Vrije zomeravond gevoelens bij heel gezellige Goud voor Oud avond in De Rozenburcht

Goud voor Oud wordt ‘altijd’ overdag gedaan. Op donderdag 18 augustus 2022 was er weer een Goud voor Oud in de avond in De Rozenburcht in Capelle aan den IJssel vooral bedoeld voor de omwonenden van deze zorglocatie van Aafje. Het werd met zo’n 33 mensen bij elkaar een heel gezellige zomeravond.

In het eerste deel van de avond presenteerde Rob Nieuwveld een Pubquiz. De bezoekers werden aan elkaar gekoppeld om als team de vragen te beantwoorden. Zo krijg je gesprekken met elkaar over mogelijke antwoorden. Het gebeurde dat een team van vier personen verdeeld was over het juiste antwoord, twee voor het een en twee voor het ander. Dan beleef je een avond toch weer anders.

Uiteindelijk bleken twee teams het beste uit de bus te komen met 16 van de 20 vragen goed.

Vervolgens kwam een muziekoptreden van Perry Zuidam.

Bij De Rozenburcht staat het Dief- en Duifhuisje en dat is goed te zien op deze foto. De geschiedenis van de mensen bij deze avond verbonden met die van De Rozenburcht en het Dief- en Duifhuisje (enige restant van het Slot van Capelle).

Het bracht al snel de bezoekers op de dansvloer. Met buurtwoners en anderen dansen op een donderdagavond, hoe leuk is dat.

Een polonaise hoort er vaak bij.

Het leuke van een avondvoorstelling in augustus is dat je de overgang van licht naar donker meemaakt, het ondergaan van de zon buiten.

Zanger Perry Zuidam maakte er weer een heel goede avond van door zijn variatie in de gezongen liedjes.

Ter afsluiting een video van een Hollandse Medley van Perry Zuidam waarbij de bezoekers enthousiast meedoen.