;

Goud voor Oud brengt jong en oud bij elkaar

Leerlingen van PCB het Baken in Capelle aan den IJssel kwamen weer bij de ouderen van Goud voor Oud in wooncomplex Spinoza. Zij namen oude en nieuwe spelletjes mee en leerden de ouderen hoe zij als kinderen spelletjes doen op hun telefoon. Iedereen had het reuze naar de zin. Het krijgt dan ook een vervolg. Het was de tweede keer dat van het Baken een groep kwam en zowel de kinderen als de ouderen hadden zich er op verheugd.

Goud voor Oud

De kinderen hadden van school oude spelletjes meegenomen. Direct bij binnenkomst in Spinoza verzamelden de leerlingen zich rond de verschillende tafels. Zelfs voor 14.00 uur wanneer Goud voor Oud zou beginnen, waren ze al met elkaar met die  spelletjes bezig.

Een leuk onderdeel van het uur was dat de kinderen de ouderen lieten zien hoe zijn op hun telefoons spelletjes spelen.

De verbinding tussen jong en oud was mooi om mee te maken en het ging zo eenvoudig. Wij kregen van de ouderen al gelijk die middag veel bijzondere reacties. De samenvatting daarvan is dat een dergelijke middag heel waardevol is voor die ouderen tussen eind 60 jaar en in de 90. Het leeftijdverschil binnen die groep ouderen hebben de leerlingen van het Baken nog niet eens bereikt.

Voor informatie over data van Goud voor Oud klik hier