;

Goud voor Oud geeft ook nu die ontmoeting en ontspanning die zo nodig is

Op donderdag 17 september organiseerde Stichting Sonrisa Rijnmond een Goud voor Oud middag bij Hockey Club Capelle, een nieuwe samenwerkingspartner van de stichting.

Veel senioren missen de ontmoeting bij Goud voor Oud en op deze alternatieve manier, door het te doen in de buitenlucht op een heel mooie plek in Capelle, geven we invulling aan die behoefte. Met een kleiner gezelschap aan bezoekers en ook in een aangepaste versie van Goud voor Oud door alleen het muziekoptreden. Het praten over onderwerpen ontstaat vanzelf.

Onze 24 gasten waren Capellenaren uit Schenkel, ‘s-Gravenland, Middelwatering, Oostgaarde en Schollevaar, persoonlijk uitgenodigd vanuit onze Goud voor Oud gemeenschap in het kader van zorgvuldig omgaan met corona maatregelen, de noodverordening en een maximum aantal gasten.

in de gesprekken met gasten zoals we die  ook bij de drie aangepaste goud voor oud ontmoetingen hebben gevoerd, viel het ons, Rob Nieuwveld en René van de Kamp, op dat veel  mensen eigen ervaringen met ons delen die eerder lijken op gebrek aan zingeving, dan aan eenzaamheid. “Er is nu zo weinig te doen”, “ik verveel me”, “ik ga nu niet of nauwelijks mijn huis uit”. 

Dan is het zo mooi wanneer na deze middag we reacties krijgen als van een groepje gasten uit Serviceflat Schinckelhove in Schenkel (nu we eindelijk weer eens iets leuks hadden gaan we uit ons dak na al die maanden) of van een vriendin van een dame die stond te dansen op het gras (ze vertelde me dat ze heerlijk los was gegaan) en zo zie je dat die termen tijdloos zijn.

Een heel bijzondere 5 minuten ontstond spontaan. Op een hockeyveld was een groep scholieren van het Comenius College met softbal bezig. Toen zij de muziek van Barry White hoorden, gebracht door zanger John van Krimpen, begonnen zij spontaan te dansen en zwaaiden zij naar de senioren die terug zwaaiden. Ineens was een band ontstaan die nog een vervolg krijgt. In het volgende filmpje is het op afstand te zien maar helaas omdat het zo plotseling ontstond ontbreken duidelijke beelden.

De locatie van HCC, Hockey Club Capelle, leent zich uitstekend voor een dergelijke middag. Het clubhuis heeft een groot terras en een ‘tuin’ waar veel gebruik van is gemaakt deze middag zoals op de foto’s te zien is.

De oudste aanwezige, meneer Teun van 95 jaar oud, hier met zijn huisgenoten van Schinckelhove, volop genietend van het leven op een donderdagmiddag in Capelle bij Stichting Sonrisa Rijnmond.

Wij hebben ervaren dat deze middag een groot aantal gasten steun en troost in het moeilijke Coronatijdperk heeft geboden en daarnaast veel plezier en ontspanning op een andere plek dan ze gewend zijn, midden in de natuur.