;

Blije gezichten bij kleinschalige Goud voor Oud in binnentuin Spinoza

Sinds 12 maart heeft Stichting Sonrisa Rijnmond vanwege COVID-19 (het Coronavirus) niet meer een Goud voor Oud ontmoetingsmiddag met een muziekoptreden kunnen organiseren. Vrijdag 4 september hebben we gelukkig, in een aangepaste vorm, voor het eerst weer een Goud voor Oud met muziekoptreden kunnen doen.

In de mooie binnentuin van wooncomplex Spinoza in de Capelse wijk Schollevaar hebben we een muziekoptreden van zanger Perry Zuidam georganiseerd. Hierbij is vanzelfsprekend veel aandacht besteed aan persoonlijke veiligheid en de corona-maatregelen zoals de 1,5 afstand, het niet-dansen en niet knuffelen/aanraken. Hoe vervelend ook – omdat juist het persoonlijk contact van dichtbij zo kenmerkend is voor Goud voor Oud – hield iedereen zich daar goed aan. Tijdens deze coronaperiode is juist nog eens duidelijk geworden hoe belangrijk dat even-een-knuffel, een arm om een schouder en een gesprek van dichtbij voor veel mensen is.

De bewoners met een balkon of tuin aan de binnenzijde bleven op dat balkon of in die tuin. In de tuin waren bewoners die dus niet een woning aan de binnentuin hebben en enkele genodigden uit de Goud voor Oud gemeenschap waaronder de vrijwilligers die ons altijd in woonzorgcentrum De Vijverhof helpen.

Het werd een gezellige middag waar het duidelijk werd dat alle aanwezigen duidelijk behoefte hadden om weer bij elkaar en bij Goud voor Oud te zijn.

Met deze fijne ervaring in de herinnering gaat Stichting Sonrisa Rijnmond de komende weken meer Goud voor Oud ontmoetingen al dan niet met een muziekoptreden organiseren.