;

Creatieve workshop mozaïek in Huis van de Wijk Schollevaar

Op 16 februari, 2 maart en 16 maart 2023 organiseerde Stichting Sonrisa Rijnmond dankzij financiële steun van WOP Schollevaar, via Maak Capelle een workshop mozaïek in Huis van de Wijk Schollevaar. Deze workshop werd gegeven door de kunstenares Adriana Zoon en bestond uit 3 delen.

Op 16 februari kwamen de 8 deelnemers (7 vrouwen en 1 man) voor de eerste sessie bijeen in het Huis van de wijk Schollevaar. Na een kennismakingsrondje ging eenieder na een goede uitleg van Adriana aan de slag. De deelnemers lieten hun creativiteit zien en hadden al snel door dat hun werkstuk niet zomaar in een middag klaar zou zijn. Adriana stond ondertussen iedereen bij met goede raad en daad. Tijdens het werken werd uiteraard ook onderling veel gepraat en er heerste een gezellige goede sfeer.

Aan het eind van deze sessie bleek dat eenieder al uitkeek naar de middag op 2 maart om hun mozaïek werk zoveel mogelijk af te krijgen.

  

Op 2 maart bleek dat ook zo te zijn, want iedereen kwam vrolijk binnen om weer verder te gaan met de afronding van hun zelf gecreëerde werkstuk. Ook deze middag verliep uiterst plezierig en iedereen was tevreden met hetgeen tot dan toe was gemaakt en was benieuwd naar het eindresultaat, want er moest tenslotte nog worden gevoegd.

Op 16 maart werden de eigen mozaïekwerken door de deelnemers gevoegd, waarbij Adriana advies gaf over de kleur en het aanbrengen van het voegsel. Een aantal deelnemers lukte dit redelijk zelfstandig, een aantal anderen hadden meer hulp nodig van Adriana.

Nadat alle werken gevoegd waren was iedereen zeer te spreken over het door hem/haar gemaakte kunstwerk en nam men hun mozaïek werk graag mee naar huis.

     

     

   

Helaas geen foto van het werk van Hanneke, maar gelukkig staat zij wel op de groepsfoto. Ook was één van de deelnemers de laatste sessie, jammer genoeg, afwezig door ziekte. Adriana heeft haar werk gevoegd en staat hiermee op de groepsfoto.

Enkele opmerkingen van de deelnemers: ‘Ik wist niet dat dit zo leuk was’’; ‘Ik wil dit meer gaan doen’; ‘Ik wist niet dat ik dit kon’; ‘Het is meer werk, maar wel leuker dan ik dacht.’

Opmerking van Adriana: Het was geweldig om met zo’n gevarieerd gezelschap in de leeftijd van eind 50 tot 90+ te mogen werken. Er zijn 8 heel verschillende werken ontstaan en vooral na het voegen (wat toch de finishing touch is) was men verbaasd over en heel blij met het werkstuk wat ze zelf hadden gemaakt.

Tussen de bedrijven door werd volop gekletst en gelachen en werden nieuwe contacten gelegd.