;

Eerste Goud voor Oud in Cultuurhuis Krimpen aan de Lek geslaagde middag

Op zondag 24 oktober 2021 was Goud voor Oud voor het eerst in het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek. Het is voor onze stichting een eer om op deze mooie plek en in dit theater ons Goud voor Oud te kunnen doen.

Een groot deel van de bezoekers stond op de dansvloer terwijl zij allen lieten weten een heel leuke middag te hebben gehad.

“We wisten niet wat we konden verwachten, we zeggen het voort want dit was heel leuk” zeiden enkele gasten toen zanger Perry Zuidam zijn laatste lied gezongen had.

De middag begon met een toelichting van organisator en presentator Rob Nieuwveld over Goud voor Oud. Het is een ontmoetingsmiddag voor senioren dat bestaat uit een Themapresentatie en een muziekoptreden. Ontmoeting staat centraal. Sinds 2017 wordt vier keer per maand Goud voor Oud in Capelle aan den IJssel gebracht op vier verschillende locaties. Ouderen ontmoeten elkaar daar, ongeveer 260 bezoekers per maand, maken kennis en leren elkaar kennen. Dat leidt tot nieuwe sociale relaties, vriendschappen en vervolgprojecten zoals stijldansen en schilderen.

Vervolgens gaf fotograaf Peter Stuurman een fotopresentatie over zijn fietstocht langs de Friese Elfstedentocht.

In het verhaal van Peter met schitterende foto’s van zijn fietstocht zat onder andere de geschiedenis van het Vrouwtje van Stavoren verpakt.

Heidi Doff, directeur bij het Cultuurhuis, wist van het bestaan van Goud voor Oud en wil het drie keer proberen in Krimpen aan de Lek. Op zondag 24 oktober was de aftrap van drie uitvoeringen. Zondag 21 november en zondag 19 december zijn de volgende Goud voor Oud middagen.

Zanger Perry Zuidam treedt als sinds 2017 op bij Goud voor Oud en krijgt altijd de bezoekers op de dansvloer en zo ging het ook in het Cultuurhuis.

Daarnaast heeft Perry Zuidam tijdens zijn optredens altijd aandacht voor het contact met het publiek.

De bezoekers lieten ons weten een heel leuke middag te hebben beleefd. “Ik ben zo blij dat ik gekomen ben” zei een bezoeker terwijl andere zeiden dat ze in hun woonomgeving gingen vertellen over dit Goud voor Oud in het Cultuurhuis en graag terugkomen. Dat kan dus al op zondag 21 november van 15 uur tot 17.30 uur, de toegangsprijs is € 5,– per persoon.