;

Eerste halfjaar Goud voor Oud in Huis van de Wijk Oostgaarde

Dankzij Maak Capelle en Huis van de Wijk Oostgaarde, konden we van januari t/m juni zes keer een Goud voor Oud middag hebben in het Huis van de Wijk aan de Linie 5. De zes data waren steeds de 3e vrijdag van de maanden januari t/m juni 2023.

Weer hebben we gemerkt dat bezoekers uit verschillende delen van de wijk Oostgaarde, als ook uit andere wijken van Capelle, elkaar ontmoetten en contact legden. In verschillende gevallen was dat weer elkaar sinds lange tijd weer zien en spreken.

Op de Thema-presentaties aan het begin van Goud voor Oud werd altijd leuk en goed gereageerd. Bezoekers vertelden dingen aan de hand van het thema en wat er verteld werd en getoond werd aan foto’s en filmpjes. Ook dat bracht weer mensen dichter bij elkaar.

Daarnaast bracht het dansen tijdens de muziekoptredens veel mensen op de dansvloer. Ook in dit Huis van de Wijk voelen mensen zich vertrouwd en veilig om dit te doen. Dat is niet vanzelfsprekend. Het is een combinatie van Goud voor Oud waar mensen dat gevoel hebben plus hetgeen Perry en Bianca Hasselman, die o.a. op de vrijdagmiddag het Huis beheren, aan veilige en warme omgeving toevoegen.

Qua bezoekers hebben we al die zes middagen tussen de 85 en 100% van de capaciteit (50) aan gasten gehad.