;

Kunstwerkjes als cadeau voor ouderen in Capelle-Schollevaar

Toen in maart het Coronavirus Covid-19 in Nederland had toegeslagen, werd het duidelijk dat we de komende weken / maanden geen publieke samenkomsten mogen organiseren. Goud voor Oud kan er dus ook niet zijn.

Stichting Sonrisa Rijnmond hoorde van gevoelens van extra eenzaamheid bij bewoners van de locatie Spinoza, en zo is een initiatef gestart om in de wijk Schollevaar een persoonlijk blijk van medeleven te tonen. Het werd toen immers Pasen, vervolgens Koningsdag en Bevrijdingsdag en dat kon bij veel bewoners extra zware gevoelens met zich meebrengen.

We wilden die bewoners een persoonlijk cadeau geven, een door kunstenaar Adriana Zoon handgemaakt goudkleurig beschermengeltje op natuursteen. Voorzien van een persoonlijke boodschap en per envelop aan huis bezorgd.
Hieronder een voorbeeld. De natuursteen wordt daadwerkelijk in de natuur van de Krimpenerwaard gevonden en elke kunstwerkje heeft dus een unieke vorm en afmeting, over het algemeen zoals deze met een afmeting van ca. 4×3 cm.

Dankzij WOP Scholevaar konden we bewoners van de woongebouwen Spinoza en Tosca en van de Willem Marisrade in de wijk Schollevaar dat kunstwerkje geven.

Op 16 april is het overhandigd bij Spinoza aan bewoonster Anja van Eck. Het AD was er bij en publiceerde op 17 april dit artikel. V.l.n.r. Rob Nieuwveld, Adriana Zoon en Anja van Eck.

Dankzij WOP Middelwatering konden we voor de inwoners van de verpleegafdeling van De Vijverhof en bewoners van Verpleeghuis Rozenburcht ook een dergelijk persoonlijk cadeau geven, in totaal 239 stuks.

Op 30 april hebben we het mede namens WOP Middelwatering overhandigd aan José van der Poel van Aafje bij Rozenburcht. De lokale krant IJssel en Lekstreek besteedde er aandacht aan met een mooi artikel met foto.

Hier kunstenaar Adriana Zoon samen met Susan Honkoop van woonzorgcentrum De Vijverhof op 1 mei 2020.

Stichting Sonrisa Rijnmond ontving van bewoners veel bedankjes met daarbij emotionele woorden die aangeven dat het initiatief, dankzij en mede namens WOP Schollevaar en WOP Middelwatering, heel goed op zijn plaats was in deze moeilijke tijd.